Borreshoefstraat

Beschrijving

Het gehucht Borreshoef of Borrenshoef (Atlas van de Buurtwegen, 1846) staat als dusdanig nog niet aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77); hier staan, aan de rand van de grote Gerstenbosheide, twee hoeven aangeduid. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw (Atlas van de Buurtwegen) is de bebouwing licht toegenomen. De oude kern van het gehucht is nog duidelijk herkenbaar in de nummers 72 en volgende: het is een concentratie van kleine, langgestrekte hoeven, loodrecht op straat. Van de oude kernen uit de 18de en eerste helft 19de eeuw bleef niets bewaard, ze dateren uit de tweede helft 19de eeuw. Allen werden vrij sterk verbouwd, alleen de typische inplanting bleef behouden.