Drie burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie burgerhuizen

Beschrijving

Enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen; nummer 23, waarvoor bouwaanvraag van 1909 naar ontwerp van J. De Vroey, met bepleisterde lijstgevel in neoclassicistische stijl, nummers 25-27 met eclectische bakstenen lijstgevel met mozaïeken en smeedijzeren leuningen; voor nummer 27 bouwaanvraag van 1906, eveneens naar ontwerp van J. De Vroey.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 956#4651 (nummer 23, 29 oktober 1909), 956#4167 (nummer 27, 19 juni 1906).

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Drie burgerhuizen naar ontwerp van de architect Jan De Vroey, nummer 23 in opdracht van de weduwe Zunger uit 1909, nummer 25 in opdracht van A. Pelegrie en nummer 27 voor eigen rekening van de architect, beide laatste uit 1906.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 956#4651 (nummer 23), 956#4151 (nummer 25) en 956#4167 (nummer 27).