Huis Delagarde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Delagarde

Beschrijving

Zogenaamd woning Delagarde, 1927, naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen. Eengezinswoning in art deco gekenmerkt door rijke materiaalkeuze (natuursteen, baksteen, ijzer, gekleurd glas), speelse volumewerking (erkers, balkons), originele compositie en gestileerde ornamentiek; gevelbeelden door Albert Poels. Klassieke indeling, doch lange gang ingeruild voor centrale hal over volledige huisbreedte.

• Plannen uit privé-archief E. Van Steenbergen jr.
  • VAN DEN BERGHE [O.], La première basilique du Sacré-Coeur à Berchem-lez-Anvers, Turnhout, 1913, p. 15.

Auteurs : Plomteux, Greet