Modernistisch flatgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Flatgebouw

Beschrijving

Flatgebouw van vier bouwlagen op hoek met Amethiststraat, nieuwe zakelijkheid, 1937, naar ontwerp van Alfons Van Braekel, in opdracht van Henri en Anna De Backer-Geerts.

Combinatie van baksteenmetselwerk, brede gecementeerde banden en kolossale rechthoekige erker; rechthoekige muuropeningen naast patrijspoorten; afgeschuinde hoek met betegelde winkelpui.

Winkel met keuken en garage op de begane grond. Flats op de bovenverdiepingen met woonkamer, keuken annex terras, twee slaapkamers, badkamer en wc, ontsloten door gemeenschappelijke inkom- en tarphal.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#4541 (16 juni 1937).

Auteurs: Plomteux, Greet