Berchem Palace

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Berchem Palace

Beschrijving

Flatgebouw met voormalige bioscoop; art deco, circa 1930. Bovenbouw van zes bouwlagen gemarkeerd door kolossale driezijdige erkers met balkon links en rechts van beglaasde trapkoker.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Flatgebouw met voormalige bioscoop in art deco gebouwd in opdracht van de Naamlooze Maatschappij "Gerex", naar een ontwerp door de architect François Dens uit 1928. De werken vergund op 3 juli 1928 (hernieuwd op 26 april 1929) werden aangevat op 8 mei 1929. Dens had in 1923-1924 voor "Gerex" al het appartementsgebouw met bioscoop "Majestic" in de Carnotstraat gerealiseerd.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 961#9852 (14 juni 1928).