Sint-Pieterszuidstraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Brugge
Deelgemeente Brugge
Straat Sint-Pieterszuidstraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters (geografische inventarisatie: 01-11-2002 - 31-05-2003).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Van Blankenbergse Steenweg naar Sint-Pietersgroenestraat met recht straattracé. Maakt deel uit van het bouwblok, mede omsloten door de Sint-Pieterskaai, de Veemarktstraat en de Slachthuisstraat. Wordt aan de zuidzijde bepaald door de dominante aanwezigheid van de gebouwen van de voormalige veemarkt waarvan de nu nog bestaande vleesverwerkende nijverheid nog altijd getuige is. Aan de noordzijde woningen uit de jaren 1950 en 1970, aansluitend bij Rond den Heerdstraat, Kasteelgeleed, Biekorfstraat, het Lodewijk Guilliodtsplein en de Sint-Pietersnoordstraat met gelijkaardige bebouwing.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje

Datum tekst: 2005

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Sint-Pieters-op-de-Dijk

Brugge (Brugge)

Geen afbeelding beschikbaar

omvat Gebouwen van de Veemarkt

Sint-Pieterszuidstraat 54, Brugge (West-Vlaanderen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.