Elleboogstraat

Beschrijving

U-vormige straat, gelegen in het centrum van de gemeente en vertrekkend van de Kerkstraat. Deel tussen de kerk en de historische hoeve "La Folie", die de westzijde van de straat bepaalt, aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1778). Straat met woonfunctie waarvan de bebouwing opklimt tot in het midden van de 19de eeuw. De basisbebouwing bestaat uit enkele eenvoudige burgerwoningen. Al dan niet beschilderde bakstenen lijstgevels van twee à vier traveeën en anderhalve à twee bouwlagen, onder meer nummers 10-12 met verbouwde begane grond.

Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie