Teksten van Architectenwoning Alfons Pittoors

Architectenwoning Alfons Pittoors ()

Eigen woning van de architect Alfons Pittoors, naar een ontwerp van 1931.

Bescheiden eengezinswoning oorspronkelijk met omheind voortuintje, twee ongelijke traveeƫn breed en drie bouwlagen hoog onder een plat dak. Lijstgevel in roede baksteenbouw met spaarzaam gebruik van witte natuursteen voor lijstwerk, op een hardstenen plint. Kubistische compositie met bakstenen parement, belijnende cordons en kozijnramen.

Volgens het bouwplan wordt de plattegrond ontsloten door de zijdelings ingeplante inkom- en traphal. De begane grond omvat een kantoor, wachtkamer en vestiaire, de eerste verdieping een woonkamer, keuken en wc, de tweede verdieping drie slaapkamers.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#698 (10 januari 1931).

Auteurs:  Braeken, Jo

Stadswoning ()

Enkelhuis van drie bouwlagen in nieuwe zakelijkheid, circa 1930. Kubistische compositie met bakstenen parement, belijnende kordons en kozijnramen.

Auteurs:  Plomteux, Greet