Meergezinswoning in nieuwe zakelijkheid

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Meergezinswoning in nieuwe zakelijkheid volgens de bouwaanvraag uit 1932 opgetrokken in opdracht van August Eulaers. Uit het bouwdossier vallen de ontwerper noch aannemer af te leiden. De werken gingen van start op 18 juli 1932.

Rijhuis van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een plat dak. Lijstgevel in combinatie van liggend, staand en verheven baksteenmetselwerk op een hardstenen plint, samen met gevelbrede betonnen balken en kleurige glas-in-loodpartijen uitgewerkt tot een harmonische compositie.

Het gebouw bestaat uit een hoofdvolume en een smalle achterbouw, ontsloten door de zijdelings ingeplante inkom- en traphal. Volgens het bouwplan gelijkvloers een suite van voor- en achterkamer, met de keuken annex pomphuis en wc in de achterbouw. Op de bovenverdieping, zelfde indeling met een extra kamertje boven de inkomhal.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#1620 (11 juni 1932).