Tomveldstraat

Gemeente Leuven
Deelgemeente Leuven
Straat Tomveldstraat

• Herinventarisatie Leuven (geografische herinventarisatie: 01-01-1997 - 15-02-2010).

Beschrijving

Het tracé van de Tomveldstraat, voorheen Spaarzaamheidsstraat, werd in 1839 vastgelegd door stadsarchitect F.H. Laenen en verbindt de Deken- met de lager gelegen Windmolenveldstraat. Pas op het einde van de 19de eeuw, werd de straat systematisch bebouwd met veelal in groep opgetrokken arbeiderswoningen.

Bron: Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)

Auteurs: Mondelaers, Lydie & Verloove, Claartje