Woonhuis beeldhouwer Albert Poels

Deelgemeente Berchem
Straat Karel Coggestraat
Locatie Karel Coggestraat 45, Antwerpen (Antwerpen)

is beschermd als monument Woning beeldhouwer Albert Poels

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Woonhuis beeldhouwer Albert Poels

Beschrijving

Woonhuis van beeldhouwer Albert Poels, 1929, naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen; de jonge Poels werkte toen nog in het atelier van zijn vader, de ornamentist Jan Poels, Statiestraat nummer 150; in 1939-40 liet hij een woning met atelier bouwen te Borgerhout. Gevelcompositie met in reliëf uitgewerkt bakstenen parement (latere natuurstenen bekleding van de begane grond) met uitstekend pui- en kroonlijst die net iets smaller zijn dan de gevel. Originele deur van glas en metaal, vernieuwde zijraampjes en garagepoort; bas-reliëf door Albert Poels tussen beide.

• Gegevens verstrekt door architect en mevrouw Semal-Poels.
  • Plannen en foto's uit privé-archief E. Van Steenbergen jr.
  • VAN DEN BERGHE [O.], La première basilique du Sacré-Coeur à Berchem-lez-Anvers, Turnhout, 1913, p. 16.

Auteurs: Plomteux, Greet