Modernistisch burgerhuis dat in twee bouwfasen tot stand kwam, de eerste in 1934/1935, de tweede in 1938. Opdrachtgever was Frans De Bois, directeur van de Sint-Norbertus lagere jongensschool aan de Helderstraat in Berchem (Groenenhoek).
De eerste bouwfase betrof enkel het 'kubische' rechter gedeelte. Een eerste bouwvergunning verkregen op 26 april 1934 op basis van een ontwerp door de architect Walter Van den Broeck, bleef zonder gevolg en werd op 4 december 1934 als vervallen verklaard. Op 17 april 1935 diende Frans De Bois een nieuwe bouwaanvraag in, op basis van een nieuw ontwerp door de architect Albert De Deken. Deze hernam de plattegronden van Van den Broek uit 1934 nagenoeg ongewijzigd, maar hertekende het gevelontwerp. Wijzigingen betroffen met name de ordonnantie van de pui, de vorm van de erker en het gevelmateriaal: een parement van gevelsteen (type Venlo) in combinatie met tegelbekleding. Het gevelontwerp van Van den Broeck ging uit van een licht getinte ‘Terra Nova’-bekleding met een plint en dekstenen uit blauwe hardsteen. Van den Broeck voorzag verder een volledig beglaasde erker op driehoekig grondvlak, waarop het grote puivenster direct aansloot, en in de smalle linker travee een ronde oculus of patrijspoort op begane grond en bovenverdieping ter verlichting van de inkom- en traphal. De Deken plande in zijn gevelontwerp een smal, verticaal traplicht uit glasstenen, maar dat maakte bij uitvoering plaats voor één oculus. De bouw werd aangevat op 3 mei 1935. De uitbreiding met het linker gedeelte dateert uit 1938. Het bouwplan van deze tweede fase aangevat op 10 april 1938 vermeldt geen ontwerper. Onze-Lieve-Vrouwebeeld met opschrift "SALVE REGINA" door beeldhouwer Albert Poels uit 1939.
Rijwoning van twee bouwlagen en ongelijk aantal traveeën onder plat dak. Lijstgevel met parement van roomkleurige baksteen op hoge plint van zwarte geglazuurde tegels. Schuin inspringende portalen als pendant voor uitpuilende erker.
Volgens de bouwplannen van de eerste fase uit 1934/1935 omvat de schuin op de rooilijn ingeplante plattegrond gelijkvloers in de linker flank de zijdelings ingeplante inkom- en traphal waarop de keuken en de speelkamer met beglaasd halfrond annex wc aansluiten. Rechts daarvan strekken zich achtereenvolgens een kantoor, vestiaire, woonkamer en terras uit. Op de bovenverdieping drie slaapkamers, de badkamer en een bergplaats. De uitbreiding uit 1938 omvat gelijkvloers een tweede inkom- en traphal, aan de straat een muziekkamer (De Bois was dirigent van de Muziekkapel Sint-Norbertus), en aan de tuin een studeerkamer en een wasplaats annex wc. Op de bovenverdieping drie extra slaapkamers en een wc.
- Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1275#2632 (17 april 1934), 1275#3147 (17 april 1935) en 1275#4834 (20 januari 1938).