Bakkersstraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé aangelegd in 1895, lopend van Hoornwerkstraat naar Schansstraat. De basisbebouwing bestaat uit arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Eenvoudige al dan niet beschilderde baksteenbouw, veelal verfraaid met bakstenen fries en borstwering, blinde venster op de bovenverdieping. Eenheid doorbroken, voornamelijk door wijzigingen van het gevelparement: vernieuwing, cementering of beschildering en wijzigingen van de muuropeningen. Nummer 25 als best bewaarde voorbeeld met bewaard schrijnwerk met gekleurd glas. Bakkerstraat nummer 1-11. Eenheidsbebouwing van zes arbeidershuizen. Verankerde baksteenbouw van elk twee traveeën en één bouwlaag onder geknikt pannen zadeldak. Nummer 3 als representatief voorbeeld met houten schrijnwerk en glas in lood in de bovenlichten.