Burggraaf de Nieulantlaan

Beschrijving

Straat met recht straattracé loopt van Gistelse Steenweg naar Alfons Wybolaan. Kasseibestrating, brede grasstroken met Japanse kerselaars en breed voetpad. Naam verwijst naar burggraaf Eduard de Nieulant die burgemeester van de gemeente was.

Bebouwing is in verschillende fasen tot stand gekomen. Oudste bebouwing is in het begin van de straat te situeren zie nummer 3 het voormalig "kasteel van Bonnevie", een buitengoed met bijhorende tuin oorspronkelijk doorlopend tot over de expresweg. Begin van straat wordt aan de onpare kant sinds 1958 bepaald door sociale woonwijk één geheel vormend met de Eigen Heerdlaan.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 40.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia