Koestraat

Beschrijving

Doodlopende straat evenwijdig lopend met de spoorweg Brugge-Oostende. Straat beginnend bij de Grote Moerstraat. Opgenomen als ankerplaats "Moere van Meetkerke met overgang naar zandstreek". Straat wordt bepaald door landelijk karakter. Hier zijn belangrijke hoeves te situeren zoals de hoeve "Ter Zaele" (nummer 16) en de hoeve "De Zwartelinge" (nummer 80). Ook aanwezigheid sinds 1664 van de kapel van 't Boompje (nummer 30) en het kasteel "Ter Lucht" (nummer 26).

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg, Monumenten en landschappen, Landschapsatlas, 2001, OC GIS Vlaanderen.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 113.
  • STORME L., Historische merktekens in Sint-Andries, 2000, p. 43-59 (onuitgegeven studie).
  • VAN OUTRYVE D' YDEWALLE S., Beschrijving der gemeente St. Andries, 1930, p. 13, 37-42, 44.
  • VAN OUTRYVE D' YDEWALLE S., Geschiedenis van de parochie Sint-Andries, p. 215-219, 290 - 291, 293.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia