Borgtstraat

Gemeente Grimbergen
Deelgemeente Grimbergen
Straat Borgtstraat

• Herinventarisatie Grimbergen (geografische herinventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2004).

Beschrijving

Oorspronkelijk verbindingsweg tussen Grimbergen en Vilvoorde langs het gehucht Borgt dat zijn belangrijkheid verloor circa 1820-1825 toen de provinciale steenweg Aalst - Vilvoorde werd aangelegd. Nog steeds, zij het slechts gedeeltelijk, een holle weg.

Bron: Van Damme M. met medewerking van Debacker I. & Boekstal P. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Grimbergen, Deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB4, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Damme, Marjolijn