Grens

Beschrijving

Gelegen tussen het kanaal en de Belgisch-Nederlandse grens. Eertijds genaamd Reuselschebaen; huidige naamgeving in 1937.

Op de hoek met Jokeven, de "Kapel van het Jokeven" van 1959.

Nabij de grens ter hoogte van nummer 77: voormalige Duitse militaire basis (1960-1997), heden hoofdzakelijk aangewend als onthaalcentrum voor vluchtelingen; een gedeelte van het vroegere militaire domein wordt occasioneel voor artistieke manifestaties gebruikt.

Het vroegere tolkantoor en het grenscafé werden in 1944 in de as gelegd, de quarantainestallen en tramstatie gesloopt. Op grondgebied Reusel (Nederland) bleef nog één tramloods bewaard.

Auteurs: Plomteux, Greet