Horststraat

Beschrijving

Wijk en straat tussen Wippelberg en Berendonk. Deel van de oude baan naar Retie. In de 14de eeuw en 15de eeuw genaamd Reehorst, sedert 1700 "Horst", een hoge droge wildernis overdekt met laag kreupelhout.

Nabij Wippelberg, een imposante elektriciteitscabine van circa 1930: balkvormige bakstenen constructie met gecementeerde plint, eveneens omlijstingen, hoeklisenen en beëindigende baksteenfries.

Nummer 2, een arbeidershuis en nummer 6, een boerenhuis zijn beide uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

• Gegevens verstrekt door M. Maes van IVEKA-Turnhout.

Auteurs: Plomteux, Greet