Koeistraat

Beschrijving

Zuidwaarts van de Vrijheid gelegen straat, aansluitend op de huidige baan naar Retie. Eertijds deel van de zogenaamde Castelschen Dijk die van Arendonk via de Kerk- en de Broekstraat naar Kasterlee liep. Langs deze weg werden de koeien van de hoeven aan de "Plaats" naar de gemeenschapsweiden of "Hertevelden" gebracht. Vanouds met winkels, cafés, een hoefstal, diamantslijperijen (ter hoogte van nummer 36), cinema Renova (ter hoogte van nummer 10). Gevels van nummers 37-39, eertijds met bas-reliëf van Onze-Lieve-Vrouw van de Altijddurende Bijstand in 1958, door Albert Poels.

Auteurs: Plomteux, Greet