Halfvrijstaande meergezinswoning in zakelijke baksteenbouw met traditionele, Engels geïnspireerde kenmerken, naar een ontwerp door de architect Florent Vaes uit 1934, in opdracht van boekhouder J. De Rore. Donkerbruine bakstenen (klampsteen) kubus met hoger opgetrokken middenrisaliet in voor- en zijgevel, aldaar met concaaf profiel en luifel boven de inkom. Horizontaal geleed door de plint, registervensters met typisch kepermotiefje en een klassiek hoofdgestel. Houten kozijnramen met naar buiten toe openslaande stalen vleugels en glas-in-loodvulling in ruitpatroon.
Omvat volgens het bouwplan de woning van de bouwheer die begane grond en eerste verdieping beslaat, en een (huur)kwartier met eigen traphal op de tweede verdieping. De hoofdwoning is georganiseerd rond de centraal ingeplante inkom- en traphal met bovenlicht, annex vestiaire en wc. Gelijkvloers salon aan straatzijde, woonkamer annex veranda en keuken annex office aan tuinzijde, alwaar terras. Op de eerste verdieping drie slaapkamers, boudoir, badkamer en ruimbalkon. Het (huur)kwartier op de tweede verdieping bestaat uit twee slaapkamers en badkamer aan straatzijde, hall, vestiaire, wc en extra kamertje centraal, woonkamer met balkonnetje en keuken aan tuinzijde; dakpaviljoen met zolder.
Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#2554 (16 februari 1934).
Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Meergezinswoning uit het interbellum [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11025 (geraadpleegd op ).