Toegang tot Cafe en Feestzaal Monaco

Beschrijving

Eclectische toegang tot voormalig "Café en Feestzaal Monaco", waarvoor bouwaanvraag van 1911 naar ontwerp van Jules De Vroey, gedateerd 1912 in mozaïekpaneel boven de poort. Opdrachtgever was Edward Apers. Bakstenen lijstgevel van één travee en vier bouwlagen; doorgang met gietijzeren overspanning. Vernieuwde zaal. Volgens bouwplan lange, smalle voorbouw in de lengte opgedeeld in zaalinkom en traphal van bovenwoning. Achterliggende feestzaal met omlopende galerij en toneel, geflankeerd door de gelagzaal annex vestiaire verlicht door bovenlichten.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 956#4623 (24 november 1911).

Auteurs: Plomteux, Greet