Architectenwoning Eduard Van Steenbergen

Beschrijving

Eigen woning van Eduard Van Steenbergen, 1925, in art deco. Gevelopbouw met volumeverschuivingen en combinaties van metselverbanden verwijzend naar Nederlandse architectuur (Dudok, Van 't Hoff) en F.L. Wright; zichtbare betonconstructies, namelijk de drager van de erker en de luifel boven het balkon; glas-in-loodraam van de bel-etage vervangen door gewoon glas, bewaard op de derde bouwlaag.

Inrichting en meubilair, eveneens naar ontwerp van Van Steenbergen.

• Plannen en foto's uit privé-archief E. Van Steenbergen jr.
  • EYCKERMAN T., Gids voor Antwerpen. Moderne Architektuur, Turnhout, p. 113.
  • VAN DEN BERGHE [O.], La première basilique du Sacré-Coeur à Berchem-lez-Anvers, Turnhout, 1913, p. 13-14.

Auteurs :  Plomteux, Greet