Kerkplein

Gemeente Asse
Deelgemeente Asse
Straat Kerkplein

• Herinventarisatie Asse (geografische herinventarisatie: 02-05-2003 - 01-04-2004).

Beschrijving

Religieus centrum van de gemeente met beeldbepalende inplanting van de Sint-Martinuskerk, voorheen met omringend kerkhof, thans omgevormd tot parkeerruimte; voor de aanleg hiervan werd ook een gedeelte van de pastorietuin opgeofferd, Kerkstraat nummer 5.

Bron: Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Kennes, Hilde