Steenweg

Beschrijving

Drukke transitweg in het centrum tussen het Gemeenteplein en Kalkoven, met naamgeving refererend aan de aloude "steenweg" van Brussel naar Gent, waarvan hij deel uitmaakt. Thans gekarakteriseerd door een heterogene lintbebouwing, voornamelijk uit de twintigste eeuw. De begane gronden werden meestal herhaaldelijk verbouwd ten gevolge van de hedendaagse winkelfuncties, waaronder de nummers 19, 23 en 25, alle met oudere kern, die in de jaren 1970 nog werden opgenomen in de toenmalige inventaris van het bouwkundig erfgoed. Enkele panden zoals nummer 6 en 36, refereren door de min of meer bewaarde bovenverdieping nog aan hun negentiende-eeuws uitzicht.