erfgoedobject

Architectenwoning Walter Van den Broeck

bouwkundig element
ID
11046
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11046

Juridische gevolgen

Beschrijving

Meergezinswoning in modernistische stijl naar een ontwerp door de architect Walter Van den Broeck (zie bewaarde naamplaat) uit 1927. De bouwaanvraag werd ingediend in naam van mevrouw A. Van den Broeck, en het gebouw omvatte twee flats naar verluidt voor de architect zelf en zijn ouders. De werken gingen van start op 25 april 1927.

Rijwoning van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak. Asymmetrisch opgebouwde lijstgevel uit rood baksteenmetselwerk, met zichtbaar gelaten betonconstructie (lateien, vensterposten), een plastische vlakverdeling en accenten door rollagen.

Volgens de bouwplannen is de plattegrond opgebouwd rond de centraal tegen de gemene muur ingeplante traphal. Op de begane grond de inkom, een suite van ontvangst- en woonkamer en de keuken annex wc. Op de eerste verdieping twee slaapkamers, de badkamer en de 'studio' aan tuinzijde. Op de tweede verdieping drie kamers en een keuken annex balkon en wc.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 961#8794.

Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Architectenwoning Walter Van den Broeck [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11046 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.