Meergezinswoning in modernistische stijl naar een ontwerp door de architect Walter Van den Broeck (zie bewaarde naamplaat) uit 1927. De bouwaanvraag werd ingediend in naam van mevrouw A. Van den Broeck, en het gebouw omvatte twee flats naar verluidt voor de architect zelf en zijn ouders. De werken gingen van start op 25 april 1927.
Rijwoning van twee ongelijke traveeƫn en drie bouwlagen onder een plat dak. Asymmetrisch opgebouwde lijstgevel uit rood baksteenmetselwerk, met zichtbaar gelaten betonconstructie (lateien, vensterposten), een plastische vlakverdeling en accenten door rollagen.
Volgens de bouwplannen is de plattegrond opgebouwd rond de centraal tegen de gemene muur ingeplante traphal. Op de begane grond de inkom, een suite van ontvangst- en woonkamer en de keuken annex wc. Op de eerste verdieping twee slaapkamers, de badkamer en de 'studio' aan tuinzijde. Op de tweede verdieping drie kamers en een keuken annex balkon en wc.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2022: Architectenwoning Walter Van den Broeck [online], https://id.erfgoed.net/teksten/391440 (geraadpleegd op ).
Bouwmeesterswoning - enkelhuistype - van Walter Van den Broeck (zie gevelplaat), nieuwe zakelijkheid, 1927. Asymmetrisch opgebouwde bakstenen lijstgevel met zichtbaar gelaten betonconstructie; vernieuwd benedenvenster.
Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. 1992: Architectenwoning Walter Van den Broeck [online], https://id.erfgoed.net/teksten/11046 (geraadpleegd op ).