Sparrenstraat

Deelgemeente Assebroek
Straat Sparrenstraat

Gebeurtenissen
  • Inventaris Brugge - Deelgemeente Assebroek (geografische inventarisatie: 01-09-2004 - 31-03-2005).

Beschrijving

De straat loopt van de Astridlaan naar Gemeneweideweg-Zuid met licht gebogen straattracé. De straatnaam verwijst naar de soort naaldbomen die hier vroeger talrijk aanwezig waren.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, pagina 201.

Bron: Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).