Ferdinand Campinestraat

Beschrijving

Eén van de weinige nog bestaande straten van het gehucht Lo, dat gelegen is ten noorden van de verkeerswisselaar in de onmiddellijke nabijheid van de luchthaven en gedeeltelijk werd ingepalmd voor de uitbreiding daarvan. Lintbebouwing met enkelhuizen van twee bouwlagen onder zadeldaken, uit het einde van de negentiende of de twintigste eeuw.

Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Machelen, Deelgemeenten Machelen en Diegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB3, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde