Flatgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Flatgebouw

Beschrijving

Flatgebouw van drie verdiepingen op hoek met Marcel Auburtinlaan, nieuwe zakelijkheid, naar ontwerp van architect Gerard Traets van 1935. Opdrachtgever is H. Coenen uit Mortsel. Start van de werken door aannemer Gebroeders Moons op 16 december 1935, voltooid in 1936.

Afgelijnde geel bakstenen volumes met gebruik van witte natuursteen en kunststeen (Terra Nova) op hardstenen plint. Accent op beglaasde trappartij met portaal en het hoger opgetrokken hoekrisaliet met getrapte bekroning. Tuinmuurtje uit metselwerk met smeedijzeren hekwerk.

Volgens het bouwplan omvat het pand drie identieke flats ontsloten door de gemeenschappelijke inkom- en traphal. Suite van salon en (eet)kamer ter hoogte van de hoekpartij, verder hal, keuken met terras, twee slaapkamers, badkamer en wc. Garage in het souterrain.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#3585 (20 november 1935).

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita