Geografisch thema

Kortrijkstraat

ID
8972
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8972

Beschrijving

Van Vaartdijkstraat naar grondgebied Oostkamp. De korte straat vormt een onderdeel van de N50 die Brugge met Kortrijk verbindt, vanwaar de straatnaam dan ook is afgeleid.

Korte verbindingsstraat, belangrijke invalsweg van Brugge, als verlengde van de Baron Ruzettelaan (zie grondgebied Assebroek). Begint ter hoogte van de Brug van Steenbrugge en loopt langs de vaart Gent-Brugge. Enkel de westzijde is aldus bebouwd met vrijwel aaneengesloten woningen uit de periode 1850-1930. Nummer 10-12, één pand, opgedeeld in twee woningen, waarvan nummer 12 in de loop van de jaren 1930 aangepast met kenmerkend parement; nummer 10 met fraaie rondbogige, dubbele voordeur.


Bron: VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van GILTÉ S. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Herenhuis

  • Is deel van
    Sint-Michiels


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kortrijkstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/8972 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.