Burgerhuis in art nouveau

Beschrijving

Enkelhuis in late art nouveau, waarvoor bouwaanvraag van 27 februari 1907 naar ontwerp van architect Jacques De Weerdt. Opdrachtgever was kapitein Mousset uit Kontich. Witte bakstenen lijstgevel met dito lichtblauwe banden, natuurstenen onderdelen, waaronder merkwaardige plint; fraaie gebogen kroonlijst boven glasmozaïeken met narrenkop. Aangepaste centrale erker; per verdieping verschillende vensters met origineel schrijnwerk; houten vleugeldeur met glas en smeedwerk uit bouwperiode.

• VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede, Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 91.

Auteurs: Plomteux, Greet