Pluimstraat

Beschrijving

Weg met een gebogen en kronkelend tracé vanaf de Woumenweg (grens met grondgebied Diksmuide) tot aan de Kruisstraat (grondgebied Esen), wordt gekruist door de Eikhofstraat. Tracé reeds aangeduid op de Grote Kaart van het Brugse Vrije van Pieter Pourbus (1561-1571), doch onduidelijk en op de Ferrariskaart (1770-1778). De kruising met de Eikhofstraat is niet historisch: op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) nog aangeduid als 'sentier' (doch met meer kronkelend karakter). Straat met een landelijk karakter, verspreide hoevebouw uit de wederopbouwperiode (onder meer nummer 7, zie infra).

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn