Kaaidijkstraat

Beschrijving

Kronkelende landelijke weg in noordelijke richting lopend tussen de Oostendestraat en de Hunckevlietstraat te Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke) rechts van de Vijvermolenbeek. Tot voor de rechttrekking van de Oostendestraat liep deze weg in zuidelijke richting door tot aan de Kruiskalsijdestraat (dit deel heet thans Witte Baliestraat). Als tracé reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). De benaming Kaaidijk refereert naar de voormalige kaai langs de Vijvermolenbeek, waarlangs voortijds goederen van en naar Nieuwpoort werden verscheept via achtereenvolgens: het Lekevaartje, het Vladslovaartje en de Kreek van Nieuwendamme.

Auteurs: Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn