Oude Plaats

Gemeente Avelgem
Deelgemeente Kerkhove
Straat Oude Plaats

• Inventarisatie Avelgem (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2005).

Beschrijving

Historische dorpsstraat met licht gebogen tracé, vertrekkende van de Oudenaardsesteenweg naar de Schelde. Straat reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).
Ter hoogte van de Schelde was tot 1867 de Sint-Amanduskerk gevestigd. Vanaf Maelstene weinig bebouwing. Begin van de straat getypeerd door nieuwbouw.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Avelgem, Deelgemeenten Avelgem, Bossuit, Kerkhove, Outrijve en Waarmaarde,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL23, (onuitgeven werkdocumenten).