Sint-Pietersstraat

Beschrijving

Plein met U-vormig straattracé. Vormt met de aanwezigheid van de parochiekerk het religieuze centrum van het dorp. Rijbebouwing van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. De oudste bebouwing gaat terug tot de tweede helft van de 19de eeuw onder meer nummer 1, enkelhuis uit de tweede helft van 19de eeuw, benedenvenster met behouden rolluikkast. Nummer 8, in oorsprong één bouwlaag later verhoogd tot twee (zie bouwnaad). Nummer 9-11, twee woningen uit het begin van de 20ste eeuw getypeerd door de ijzeren I-balken van de rechthoekige vensters. Verschillende woningen met aangepast parement.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie