Wulvestraat

Gemeente Houthulst
Deelgemeente Houthulst
Straat Wulvestraat

• Inventarisatie Houthulst (geografische inventarisatie: 01-01-2006 - 31-12-2006).

Beschrijving

Straat met een gebogen tracé vanaf de Iepersteenweg tot aan de Nieuwe-Stedestraat. Maakt met zijn bebouwing van verbouwde wederopbouwhoeves en boerenarbeidershuizen deel uit van het gehucht "Nieuwe Stede". Gaaf bewaard boerenarbeidershuis, cf. infra nr. 11.

Bron: Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).