Truweelstraat

Beschrijving

Straat met bochtig tracé gelegen tussen de Stampkotstraat en de Paperrestraat in Otegem, deel uitmakend van gehucht met zelfde naam. De straat behoort tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie weergave op de Ferrariskaart (1770-1778), als chemin n° 16 en 5 aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Weinig bebouwde straat met enkele arbeiders- en boerenarbeiderswoningen en hoeves, onder meer nummer 11, dwars op de straat ingeplant boerenarbeiderswoning onder gemansardeerd pannen zadeldak. Onbebouwde zuidzijde.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie