Burgerhuis van 1870

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1870

Beschrijving

Alleenstaand breedhuis van het enkelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gedateerd 1870.

Bakstenen gebouw op licht verhoogde, begane grond; gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, voorheen beluikt; recente luiken op de benedenverdieping. Rechthoekige deur in een geprofileerde, hardstenen omlijsting op neuten; op de latei het opschrift: C.D.H./ 1870. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen; smeedijzeren muurankers. Recente aanbouw tegen de rechterzijgevel.