Bossuitstraat

Beschrijving

Lange straat met recht tracé, vertrekkend aan de Kerkstraat. Uitvalsweg naar de Avelgemse deelgemeente Outrijve. De straat behoort tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778), enkel in het dorpscentrum kende de straat een ander verloop. De straat krijgt zijn huidig uitzicht in 1969 na verbredingswerken.

Woonfunctie, aaneengesloten bebouwing in het centrum, landelijk straateinde. De basisbebouwing klimt op tot in de eerste helft van de 20ste eeuw en bestaat uit burgerhuizen met bakstenen lijstgevels van twee à vier traveeën en twee bouwlagen, onder meer nummers 49-53, rijtje van drie diephuizen getypeerd door rechthoekige muuropeningen onder boogvelden ingevuld met visgraatmotief, vernieuwd schrijnwerk. Tevens restant van industrie, met name nummer 57, voormalige opslagruimte van vijf traveeën onder getrapte kroonlijst verfraaid door bolornamenten, nu omgebouwd tot garages.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie