Bouvelostraat

Beschrijving

Landelijke straat van de Gijzelbrechtegemstraat naar Wortegem-Petegem (Oost-Vlaanderen). Straat met sterk hellend verloop. Tot in het midden van de 19de eeuw weinig bebouwing, zie Atlas der Buurtwegen (circa 1847). Vestigingsplaats van de zogenaamde "Stoopmolen", heden verdwenen.

Thans, eerste deel van de straat getypeerd door lintbebouwing voornamelijk bestaande uit recente villabouw. Ook enkele woningen teruggaand tot de 19de eeuw onder meer nummers 15, 24 en 39. Daarna typische landelijke straat met verspreide bebouwing.

Auteurs: De Leeuw, Sofie