Kasterstraat

Van de Bevrijdingslaan naar de Neerbeekstraat. Gebogen tracé. Losse bebouwing.
Straat splitst in twee delen. Een deel loopt naar het noorden en het tweede kortere straatdeel naar het oosten. Straatbeeld bepaald door verspreide bebouwing van arbeidershuizen en hoeves.

Ook een vrijstaand villaatje aanknopend bij de cottage-architectuur, nummer 8. Verscheidene vrijstaande burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, van twee traveeën en twee bouwlagen en met eenvoudige bakstenen lijstgevel onder meer nummer 1 verfraaid door geometrische metselverbanden; nummer 34 met lateien van granito.

Verscheidene sterk verbouwde hoeves onder meer nummer 10 met oudere kern, zie vlechtingen en poortopening met arduinen negblokken.
Voorts een eenvoudig kapelletje uit de jaren 1950, met beglaasde rondboognis met heiligenbeeld.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie