Aalterbaan

Beschrijving

Aangelegd in 1958-59 als verbindingsweg van E40 in Aalter naar Knokke en de kust, eerst met twee rijvakken, in 1983-84 werd de baan verbreed tot vier rijvakken. In het gehucht Kleit werd de Aalterbaan aangelegd als rechttrekking van de oude verbindingsweg doorheen het erf van het omwalde goed Papinglo (zie Kleitkalseide) zodat een deel van het erf verdween en een klein deel met omgrachting aan de overkant van de baan kwam te liggen.

• DE CONINCK P., De weg Maldegem-Aalter in historisch perspectief, in Heemkundige Kring Het Ambacht Maldegem, jaarboek 1998, p. 201-238.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen