Oost-Proosse

Straat Oost-Proosse

• Inventarisatie Brugge - deel B (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2004).

Beschrijving

Van Leestenburg naar Papegaaistraat. In 1972 aangelegd op het grondgebied van de voormalige heerlijkheid van het "Proostsche van Sint-Donaas", dat binnen de stadswallen aan de oostzijde van de stad was gelegen, vandaar de straatnaam Oost-Proosse. Alle woningen dateren uit de jaren 1970.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 171/1970, nummer 336/1971, nummers 779 en 1175/1972, nummers 1073 en 1441/1973, nummers 273, 1159 en 1847/1973, nummers 343, 1121, 1222 en 1295/1976, nummer 25/1977, nummer 573/1978, nummer 2008/1979.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Noord, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje