Art-nouveau stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van 1901 naar ontwerp van Theodoor Vermeulen. Geel bakstenen lijstgevel met hogere (drie bouwlagen) en bredere linkse travee en lagere (twee bouwlagen) ingangstravee. Geblokte kelderverdieping met opvallend halfrond venster.

Voorts rechthoekige en rondbogige vensters in vlakke geblokte omlijsting. Rechthoekige deur onder gestrekte waterlijst op consoles en bovenlicht. Erker verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

• Gemeentearchief Borgerhout, Bouwaanvragen 1901/117.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede, Licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, 67.

Auteurs :  Steyaert, Rita