Van Voldenstraat

Straat Van Voldenstraat

• Inventarisatie Brugge - deel B (geografische inventarisatie: 01-01-2004 - 31-12-2004).

Beschrijving

Van Maagdenstraat naar Hendrik Consciencelaan, gekasseide straat met recht tracé . Sinds 1883 naamgeving naar het "Van Volden" godshuis aan de nabijgelegen Boeveriestraat.

Homogeen straatbeeld. Noordzijde ontstaan na verkaveling van 1882. Ingenomen door al dan niet bepleisterde of beschilderde lijstgevels van rijhuizen van twee à drie traveeën en twee en een halve à drie bouwlagen onder zadeldak. Ertegenover gevelwand ingenomen door de godshuizen "Ondermarck" en "Roussel".

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Zuid, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje