Verversrui

Alternatieve naam Blauw-Handscherui
Straat Verversrui

Beschrijving

Tussen Vingerlingstraat en Falconplein. De naam daterend uit de 15de eeuw herinnert aan de wasplaats van de blauwververs; ook genoemd "Blauw-Handscherui" naar een ververij van die naam. Overwelfd in 1830. Noordgrens van de besproken stadskern; dus geen bespreking van de huizen met onpaar nummer. Zuidzijde: lijstgevels uit de tweede helft van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw (nummer 12 recent), bepleisterd, beschilderd of gecementeerd en weinig of niet versierd. Opvallend onregelmatige kroonlijstlijn.

Auteurs: Goossens, Miek & Plomteux, Greet