Diepestraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Antwerpen
Deelgemeente Antwerpen
Straat Diepestraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Antwerpen (geografische inventarisatie: 01-01-1976 - 31-12-1992).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gelegen tussen Dambrugge- en Lange Beeldekensstraat. Reeds in de Atlas van de Buurtwegen anno 1840 vermeld als Diepe Weg, naam die in 1846 gewettigd werd. Deze diepe of lage weg lag beneden in de vallei tussen de Stuivenbergbuurt ten noorden en de eveneens hoger gelegen Kipdorpse Steenweg, de huidige Carnotstraat, ten zuiden Winkelstraat met neoclassicistische huizen uit de tweede helft van de 19de eeuw en appartementsgebouwen uit de 20ste eeuw; begane grond ingenomen door winkels met aangepaste pui; vooral de westzijde vertoont nog vrij homogeen 19de-eeuws karakter. Nummer 65 met bovengevel in art-nouveau-stijl van circa 1910, de nummers 8-10 met Louis Philippe-ordonnantie, stucwerkomlijstingen en hoofdgestel van circa 1860.

Bron: Plomteux G. & Steyaert R. met medewerking van Wylleman L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3NC, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Plomteux, Greet & Steyaert, Rita

Datum tekst: 1986

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Antwerpen - 19de- en 20ste-eeuwse stadsuitbreiding

Antwerpen (Antwerpen)

omvat Kapper Jonny

Diepestraat 45, Antwerpen (Antwerpen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.