Eenheidsbebouwing in eclectische stijl

Beschrijving

Eénheidsbebouwing met vooral neotraditionele elementen, uit begin 20ste eeuw. Centraal hoekpand met afgeschuinde hoektravee, topgevels en rondbogige winkelramen.

Identieke nummers Sterlingerstraat 4 en Betogingstraat 1 gemarkeerd door lisenen en verhoogd met gebogen fronton, driedelige houten winkelpui met centrale etalage tussen winkel- en privé-deur.

Licht verschillende nummers Sterlingerstraat 6, Betogingstraat 3 en 5 met centraal balkon; Sterlingerstraat nummer 6 en Betogingstraat nummer 3 gecementeerd, nummer 5 met bakstenen parement, nummer 3 met groot mozaïekpaneel als fries.

Auteurs :  Steyaert, Rita