Prins Umbertolaan

Beschrijving

Laan die de Koninklijke Baan met de Marie-Josélaan verbindt. Gelegen ten oosten van La Potinière (Parc Royal) tussen de (historische) verkavelingsblokken 41 en 42 op het voormalig grondgebied van Vlissegem.

De villa's in deze laan dateren grotendeels uit de jaren 1950 en vertonen een zekere stijleenheid, ontleend aan de streekeigen bouwtrant (zie witbeschilderde baksteen boven gepikte plint, scherpe pannen zadeldaken, punt- en tuitgevels met getrapte schouderstukken, sierankers, monumentale schoorstenen, steunberen, vensters met kleine roedeverdeling). De straat wordt onder meer gekenmerkt door het rechte wegtracé en betonnen straatelement met straatnaambord.

• Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje