Heestertstraat

Beschrijving

Landelijke weg met bochtig tracé tussen de Kerkstraat en Otegemse Steenweg. Tracé reeds herkenbaar op de Ferrariskaart (1770-1778).
Het begin van de straat is gelegen in het gehucht Sint-Lodewijk. Aldaar aaneengesloten bebouwing onder meer nummers 12-14 met licht vooruitspringende deurtravee en muizentandfries. Nummer 18, arbeidershuisje uit de eerste helft van de 20ste eeuw met dakvenster met versneden trapgevel. Nummer 20, arbeidershuisje uit het begin van de 20ste eeuw met aflijnende muizentandfries tussen lisenen. Voorts verscheidene voormalige hoeves onder meer nummer 44 dieper in gelegen en met aangepast boerenhuis, nummer 56 "Hof Roosendale" heden verlaten en vervallen, nummer 72, "Hof het Heecken" volledig verbouwd, nummer 84 "Hof de vrijgelote", gerenoveerd en aangepast aan de huidige woonfunctie.

Auteurs: De Gunsch, Ann